Familie opstellingen

OPSTELLINGEN

Een herinnering kan je leven bepalen. Bewust, maar vaak ook onbewust reageer je vanuit deze herinnering op situaties. Maar het verleden is geen garantie voor de toekomst, dus je hoeft niet te blijven vast houden aan deze gedachtengang. Een Opstelling is een positieve geschieds vervalsing*  Je bekijkt tijdens een Opstelling de situaties uit een ander perspectief en ziet hierdoor het grotere geheel. Door middel van vraagstellingen ga je op een andere manier de herinnering beleven. Als 2 mensen hetzelfde mee maken, kan de herinnering toch totaal verschillend zijn, omdat ieders belevingswereld uniek is. Dus wil je inzicht in je mogelijkheden in plaats van in je beperkingen? Ben je burn out of zit je ertegenaan en wil je de vrijheid en blijdschap weer ontdekken? Of lijkt het alsof je ouders nog onder je huid zitten en wil je meer op eigen benen staan? Dan kan een Bronnen opstelling een idee zijn.

Bronnen Opstelling

Bronnen Opstelling is een 1 op 1 Opstelling. Er zijn 4 borden opgesteld in een rechthoek. Ieder bord staat voor een Bron. (bijvoorbeeld je familie, werk, angst, lichaam, liefde, etc. Je benoemt de 4 borden naar de bronnen waar je nu op dit moment het meest mee bezig bent in je leven) We werken met schaakstukken en poppetjes. Je kiest 1 van deze figuren uit die jou representeert. Je zet jezelf in het midden van de 4 borden. Dan mag je per Bron 3 figuren benoemen en plaatsen op het gekozen bord. Door de plaatsing krijg je voor jezelf een beeld. Meike stelt een aantal vragen en je gaat zelf aan de slag. Het brengt als het ware weer beweging in een vastgezette herinnering. Er zijn meer wegen naar Rome en we bewandelen er eigenlijk maar 1,dit wordt onze eigen waarheid. De opstellingen geven je de ruimte en overzicht van meerdere invalshoeken. Het lijkt op een spel, maar het is je leven. Het overzicht zorgt ervoor dat er weer beweging komt in vast gezette waarheden. Je spreekt uit wat je dwars zit en ontdekt wat je nodig hebt, zonder de confrontatie in werkelijkheid aan te gaan. Door te uitten en te voelen wat je dat doet, ruim je een hele hoop stress en oud zeer op. Meike begeleid je in de hele opstelling en zal ook notities maken, zodat je later altijd weer even terug kunt kijken.

Innerlijke Opstelling

Stress is een disbalans . De hectiek van de dag als  in werk, familie, verkeer en de media, vormen ons op een manier waar wijzelf meestal geen weet van hebben. Daarnaast werkt het brein overuren en is het niet altijd eens met ons gevoel. Als je de stress verwaarloosd gaat je lichaam reageren en kom je in een vicieuze cirkel terecht. Ontstress door de disbalans aan te pakken.

Ieder mens heeft een Innerlijk gezin in zich. Een vrouw. een man, een zoon en een dochter. Door middel van een geleide meditatie kom je in een ontspannen modus.Terwijl je heerlijk, warm en veilig op de massagebank ligt. Vanuit hier stelt Meike vragen die met dit innerlijke gezin te maken heeft. Het gaat om de verhouding tussen deze 4 kwaliteiten en hoe ze ten opzichte van elkaar staan en reageren. Je heft als het ware de disbalans op en als je na een uur van de bank afstapt voel je je: lichter, vrijer, rustiger, ontspannen( volgens de mensen die je voor zijn gegaan). Herhalen om de zoveel tijd is mogelijk net als bij een massage.

 

 

Prijzen opstelling

Bronnen Opstelling duurt 1,5 a 2 uur  € 90,00

Innerlijke Opstelling 1 uur                    € 60,00

* Zoals David de Kock van 365 dagen succesvol het altijd uitlegt

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Opstellingen
Average rating:  
 0 reviews